Aciré

 

Van opleiding is hij kok.

In 1969 studeerde hij af aan de Provinciale Hotelschool van Antwerpen.

Daarna heeft hij veel keukenervaring opgedaan in restaurants zowel in België als in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Australië.

Het was reeds in deze periode dat hij een bijzondere aandacht had voor wijn en vooral voor de samengang van wijnen en gerechten.

 

Dan start hij als leraar keukenpraktijk in PIVA te Antwerpen en tegelijkertijd studeert hij voedingscheikunde met als specialiteit  “Wijnen en Distillaten” in Anderlecht. In 1985 kookte hij voor Paus Johannes Paulus II die tijdens zijn bezoek aan België zijn 65 ste verjaardag vierde.

 

Hij en zijn leerlingen namen deel aan nationale en internationale culinaire wedstrijden met een persoonlijke zilveren medaille op de internationale Expo-gast 86 in Luxemburg in de discipline “Culinairy Art” als topper.

Bezige bij houdt hij zich nog bezig met de uitwisseling van Europese studenten in het kader van het Leonardo da Vinci project.

 

Praktijkervaring in de wijn doet hij op bij Seppi Landmann in de Elzas.

Hij doorgaat de hele wijncyclus: bodemvoorbereiding, aanplanting van nieuwe stokken, snoeien, selectieve oogst, kelderwerken en bottelen.

 

Tot slot gaf hij nog lessen in het volwassenonderwijs CVO van de Provincie Antwerpen. Gaf daar de basiscursus en startte met groot succes de cursus “wijnen en gerechten”. Voor hem een absolute finale.

 

Nu houdt hij zich vooral bezig met de verkoop van wijnen aan particulieren en voor restaurants stelt hij menu- en wijnkaarten op.  

Na een ontmoeting met een oud-leerling die gespecialiseerd was in Hongaarse wijnen verzeilde hij in Hongaarse wijngaarden. Na meerdere gezamenlijke trips naar Hongarije was de interesse voor deze wijnen zeer groot en begon hij aan een interessante samenwerking.

 

In april 2006 start hij met ACIRé All about Wine, een lang verwachtte droom die uitkomt.

 


ACIRé v.o.f.

 

R. Drowart

Krijgslaan 90 

2610 Wilrijk, België

 

BNP Paribas: 001-6105411-16 

 

Tel:  0032/(0)3.827.87.40

Mob: 0032/(0)486.66.55.56

 

acire@telenet.be

dro.wm@telenet.be

www.acire.be