Anverres

Er was eens lang geleden ...

 ... een jongen van rond de 20 jaar die voor de eerste keer met vrienden op vakantie ging in Zuid-Frankrijk. Vanuit het piepkleine Tressan bezocht hij in de omgeving leuke steden en dorpjes (Montpellier, Pèzenas, Mèze, Gignac, …) en ontdekte hij de geneugten van look, eend én wijn! De allereerste fles rode wijn die hij op restaurant in Gignac bestelde, was uit het gamma Domaine Daumas Gassac, le Moulin de Gassac, Guilhem rouge. Bijna elk jaar opnieuw bezocht hij diverse regio’s in Zuid-Frankrijk en later ook Bordeaux, Rhone, Provence, Loire, Champagne en Bourgogne om te genieten van de natuur, het eten en op zoek te gaan naar lekkere wijnen, thuis bij de boer.

Vele jaren later in 2015, ondertussen man geworden, besluit hij om samen met Bert De Jonghe (verantwoordelijke marketing en communicatie en webshop) een wijnhandel te Antwerpen te starten, niet als hobby maar professioneel. Uitgangspunt is een aanbod van Belgische en Franse wijnen van onafhankelijke wijnboeren. Want zij kennen hun percelen door en door en weten als geen ander het beste uit de druif te halen. Om de schakel tussen consument en wijnboer zo kort mogelijk te houden, worden de wijnen rechtstreeks bij de boer aangekocht. Naast (vergeten) klassiekers is er aan aanbod van atypische wijnen. Kwaliteit en betaalbaarheid zijn hierbij een zeer belangrijke leidraad.

En dus was Anverres eind 2015 een feit. Door de vele positieve reacties van klanten, is het startaanbod van een 40-tal wijnen ondertussen uitgebreid tot een 120-tal. Een bijkomende beoordeling van het aanbod door onafhankelijke critici, drong zich op om wijnhandel Anverres verder op de kaart te zetten. Een aantal flessen werden beoordeeld door Frank Van der Auwera (winnaar Le Prix Louis Marinier, 2 x Wine World Ambassador, 2 x laureaat Gourmand Drinks Awards een van de meest invloedrijke wijnauteurs van België) voor de Wijnkoopgids van 2017 met de 300 beste wijnen onder de € 10. Frank Van der Auwera schrijft en blogt over wijn en food in de meest uiteenlopende media (De Tijd, VTMKoken, CittA Magazine, …), runt www.classintheglass.eu en publiceerde een 35-tal wijnboeken, waaronder al 29 edities van dé bestseller ‘De 300 Beste Wijnen Onder de 10€’.

Anverres is met verschillende cuvées vertegenwoordigd in de Wijnkoopgids 2017 (met 4 stuks) en 2018 (met 7 wijnen) waaronder ….. Daumas Gassac, gamma le Moulin de Gassac, Le Guilhem rouge 2015 en 2016!! Een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan en te blijven zoeken naar unieke wijnen met een zo hoog mogelijkeprijs/kwaliteitsverhouding.

Bovenstaande is mijn verhaal, het verhaal van Anverres en dat van le Guilhem rouge. En zo heeft elke wijn een verhaal.

Kris Windmolders (verantwoordelijke inkoop en verkoop).


Brialmontlei 60 - 2018 Antwerpen

België - Ligging 

E-mail: info@anverres.be

anverres.be

 

Na afspraak 

of elke 1ste zaterdag en 3e zondag van de maand

van 13u00 – 17u00