Château de Majoulière

 

Het wijnkasteel “Château de Majoulière” is in 2007 ontstaan uit de droom en ambitie van de familie Reher – Van Baelen. Sedert eeuwen wordt op deze locatie wijn gemaakt. Een zachte zuidelijke helling en een bodem van leem en kalk zorgen voor een uitstekende ondergrond. Het gros van de wijnstokken is 35 jaar en ouder en bestaat uit Syrah, Grenache, Cinsault en Cabernet Sauvignon. De planten werden steeds met de meeste zorg onderhouden, wat hen een immens potentieel geeft voor het maken van topwijnen.

In het Château de Majoulière worden alleen de beste AOP wijnen gemaakt. De grond wordt bewerkt op een ecologisch verantwoorde manier en de planten worden op laag rendement gesnoeid. Hier oogst men met de grootste zorg.

Voor de rode wijn worden de cépages Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon gebruikt. Voor de rosé gebruikt men Cinsault, Grenache en Syrah. De rode wijn is krachtig, gestructureerd en harmonieus, terwijl de rosé soepel en fruitig is. In 2009 werd Sauvignon Blanc en Vermentino (Rolle) aangeplant.

Na een manuele selectie van de beste druiven en na zachte ontsteling en persing, wordt de wijn zo veel mogelijk met behulp van zwaartekracht verwerkt. Hierdoor verkrijgt men uitstekende wijn. Zowel de rode als witte wijn rijpt in Franse eiken vaten van superieure kwaliteit. Dit garandeert heerlijke wijnen die niet te versmaden zijn bij onder andere kaas, vis, gevogelte en vleesgerechten!


CHÂTEAU DE MAJOULIÈRE

ISPRALAAN 59

2400 MOL