PAUL'S CHOICE

 

Wijnhandel 

  • Vooral Spaanse- en Franse wijnen
  • Wijndegustaties ook op verplaatsing
  • Workshop “incentive tasting”

 

Onze speciale promoties voor “Wijnfocus 2021”
Spaanse topwijnen uit D.O. Empordá en D.O. Rioja
PS klik op de naam van de wijn (in het blauw) voor de beschrijving ervan!

1- Uit D.O. Empordá in Spanje van Bodega Castillo de Perelada:

Només Blanca 100% garnacha blanca, deze aromatische lichtgele wijn met groene reflecties, veel vers fruit en een ietsje anijs is mooi in balans, fris, complex, de garnacha is duidelijk herkenbaar en toont hier het terroir van de Emporda in een lange afdronk.
Normaal € 8,95/ fles nu voor 6 flessen € 48,00         (of €8,00 per fles)
 
Només Blanca koop ik!

2- Uit D.O. Empordá van Bodega Castillo de Perelada een prachtige rode wijn:

Perelada 5 Finques Reserva, deze topwijn uit het jaar 2016 kan je nu drinken maar kan 5 tot 10 jaar bewaren. Hij is diep kersrood met een violette rand. In de neus veel fruit, kruiden en een ietsje balsamico. Hij is rond in de mond met een goede balans, zachte tannines een aangename structuur en een lange afdronk. Hij gaat enorm goed samen met gebraad, rood vlees, BBQ, geroosterde groenten en schapenkaas.
Normaal € 15,14/ fles nu voor 6 flessen € 80,00         (of € 13,34/ fles)
Hij is gemaakt van 26% Garnatxa, 24% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot, 16% Syrah, 9% Samsó, 3% Monastrell, 1% Cabernet Franc. De druiven zijn afkomstig uit volgende finca’s:
 
De finca ‘Pont de Molins’ levert zowel de Merlot als Cabernet Sauvignon druiven. Deze soorten zorgen voor een uitstekende structuur en goed bewaarpotentieel. De wijnstokken zijn er tussen de 15 en 20 jaar oud op 38 hectare. De bodem is vlak.        Zandgrond met een licht slibgehalte.
In ‘La Garriga’ staan de oudste wijnstokken van Castillo Perelada. De Garnatxa stokken zijn hier meer dan 50 jaar oud. Deze Garnatxa druif zorgt voor het de typische aroma’s van rood fruit in deze wijn. Daarnaast zit er ook wat Syrah uit deze wijngaard in de blend.                              Grind
De Cabernet Sauvignon druif komt van de finca ‘Espolla’. De groei en productie van de druiven wordt zó beperkt dat er wijnen met meer karakter en hogere kwaliteit ontstaan.Zwarte Leisteen
Finca ‘Malaveïna’ is aangelegd om als wijngaard zeer bijzondere wijnen op te leveren. Alle Cabernet Franc en een deel van de Garnatxa komt van de Malaveïna wijngaard. Zij geven de wijn een opvallende elegantie en finesse.                                                                                  Klei-leem
Finca ‘Garbet’ is het kroonjuweel van Castillo Perelada. Het veel geprezen prestige is te danken aan het optimale klimaat en de bodemcondities van deze wijngaard. Dit resulteert in intens aromatische Garnatxa en Merlot druiven, ook gebruikt in deze blend.                                 Leisteen
Deze Perelada 5 Finques Reserva koop ik!

3- Uit D.O. Empordá van Bodega Castillo de Perelada:

Finca Espolla, de druiven van deze wijn, Syrah en Monastrell, staan op een bodem met zure leisteen en bruine aarde met kalksteen. Hij behaalde eveneens een gouden medaille op de Mondiales des Vins en haalde 93/100 in de Guía Peñín en 4 sterren.  Hij is kersrood ruikt naar rood fruit en balsamico, in de mond zeer intens, elegant, mooie balans, ronde tannines, druiven terroir en afkomst zeer herkenbaar.
Normaal  € 25,45/ fles nu voor 6 flessen € 130,00         (of € 21,67 per fles)
De Finca Espolla koop ik!

4- Uit D.O. Valdepeñas van Bodega Los LLamos:

Pata Negra reserva komt uit een continentaal koud steppeklimaat 700 meter boven de zeespiegel, de bodem is rotsachtig, met alluviale klei en kalksteen. Deze reserva heeft 12 maanden op vat en 24 maanden op fles in de bodega gerust. De Tempranillo druif (100%)  geeft hier een heldere robijnroode wijn met in de rand wat dakpannenkleur, intense aroma’s van koffie, cassis, pruimen, en sigarenkistje, rond en intens in de mond met een goede structuur en fluweelzachte tannines, zwart fruit en een geroosterde afdronk.
Normaal € 8,25/ fles nu voor 6 flessen € 39,00         (of  € 6,5 per fles)
Wijnfocus Promobox - Pata Negra reserva

Bestellingen uitsluitend via paul@paulschoice.be of via GSM 0475 556 972
Afhalen kan op afspraak op dinsdag, vrijdag of zaterdag tussen 13 en 18 uur.
We leveren gratis aan huis in de Provincie Antwerpen
 
Paul Vercammen                Paulschoice                  Angkichi bvba                            
Turnhoutsebaan 607A          2110 Wijnegem


Paul Vercammen

Angkichi BVBA

 

 

Turnhoutsebaan 607A, 

2110 Wijnegem

Tel: 0457 556972 

 

paul@paulschoice.be

www.paulschoice.be