Over ons


Wijnfocus wordt nu voor het 22e jaar georganiseerd door Commanderij Kempen, die behoort tot de grootste commanderijen in Vlaanderen. Ze werd opgericht in 1973 en verenigt wijnliefhebbers vanuit gans Vlaanderen.

 

Als Commanderij Kempen zijn we één van de Commanderijen die werken onder de vleugels van de Vlaamse Wijngilde. Wij verkopen geen wijn, wij maken geen wijn, wij proeven wijn. Dit alles in een niet‐commercieel kader en in een aangename sfeer.

De thema’s van de proefavonden worden uitgewerkt voor onze leden met als doel de interesse voor wijn te prikkelen en nieuwe kennis hieromtrent te vergaren, zonder hierbij belerend te willen zijn. Zo kunnen de leden hun wijnkennis verbreden in een gemoedelijke en amicale sfeer. Zowel voor professionelen, kenners als liefhebbers van wijn zijn onze avonden een uitgelezen kans om nieuwe kennis en ervaring op te doen, of jouw ervaring verder aan te scherpen.

Net zoals de andere 37 afdelingen die onder het vaandel van de Vlaamse Wijngilde werken, hebben we een autonoom bestuur dat de klassieke functies omvat. Boven de Commanderijen staat als overkoepelend orgaan het nationaal bestuur, dat op zijn beurt bestaat uit een nationaal comité en een raad van bestuur. We delen de doelstelling van de Vlaamse Wijngilde en trachten die te realiseren in een aangename, vriendelijke en familiaire sfeer. Daarom zijn bij ons ook koppels meer dan welkom.

 

Jaarlijks organiseren we een kapittelbanket en 6 proefavonden, met als vaste onderdelen een didactisch gedeelte, gevolgd door het proeven en een open bespreking van de wijnen. 

 

Het lidmaatschap is zeer democratisch en jongeren onder de 35 jaar genieten een korting.

Meer informatie? Neem contact op met Commanderij Kempen